Ronny Lam

about://tech

Brandweer Gebeld Voor Smeulende Brug

brandweer

Net tijdens mijn rondje hardlopen maar eens aan mijn burgerplicht voldaan door de brandweer te bellen voor een smeulende brug. Vanavond had ik een rondje gekozen over de stranden en weilanden langs de Waal tussen Zaltbommel en Gameren. Vlak voor Gameren ligt een langgerekt (schier)eiland waar ik heerlijk van de rust kan genieten. Vanavond wilde ik over het bruggetje naar het Eiland toen ik zag dat er rook vanaf kwam. Eerst dacht ik nog dat de lokale jeugd een vuurtje onder de brug aan het stoken was tot ik zag dat de liggende balken aan de onderkant aan het smeulen waren. Dat was het moment om via 112 de brandweer te bellen. Die was binnen 4 minuten terplaatse en maakte met een hoop water een einde aan het smeulen. Het zou toch zonde zijn als het een echte brand zou worden en de brug zou verwoesten waardoor we een tijdje het eiland niet op kunnen.