Ronny Lam

about://tech

100 Dagen 750words.com

phoenix

100 dagen geleden ben ik begonnen met het schrijven van 750 woorden per dag op de site 750words.com. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik het 100 dagen vol zou houden. Zo’n schrijver ben ik namelijk niet, hoewel ik er natuurlijk aan begonnen ben om een betere schrijver te worden, of in ieder geval beter in het schrijfritme te komen. Of ik een betere schrijver geworden ben weet ik niet. Te beoordelen aan de keren dat de spellingscontrole ingrijpt valt dat wel mee, maar dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de inhoud. Aan de kwantiteit is wel het een en ander veranderd. Naast het feit dat ik nu 750 woorden per dag schrijf in een privejournaal ben ik ook meer gaan schrijven in mail, blogs en op andere plaatsen. Het heeft er zelfs toe geleid dat ik me heb ingeschreven voor NaNoWriMo. Dit is een contest waarbij het de bedoeling is om in de maand november een roman te schrijven van minimaal 50.000 woorden, dit betekent 1667 woorden per dag. Voordat ik met 750 woorden begon zou ik nooit aan een degelijke uitdaging begonnen zijn, maar met de ervaring die ik nu in mijn vingers heb is het slechts 2 keer zoveel dan ik normaal schrijf. Toegegeven, het zegt helemaal niets over de kwaliteit en mijn verwachting is dan ook niet al te hoog. Maar het zou best wel eens een mooi manuscript kunnen opleveren dat na bijschaven geschikt is voor publicatie. Of mag je een gratis e-book geen publicatie noemen?