Ronny Lam

about://tech

Serverfarm in the Cloud

Het werken in de cloud heeft enorm veel voordelen, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Door de enorme toename aan Social Media, Online Communities, SaaS-leveranciers en andere Cloud-services kunnen we met onze smart-phone, laptop of tablet altijd en overal werken. Hiervoor zijn echter wel enorme datacenters nodig die hun eigen uitdagingen hebben. Deze uitdagingen liggen voornamelijk op het gebied van stroom en koeling. Al die netwerkapparatuur en servers vragen een enorme hoeveelheid stroom, zoveel dat het krijgen van stroom in Silicon Valley een uitdaging is. Een groot deel van die stroom wordt gebruikt om de apparatuur in de datacenters te koelen. Gelukkig kan dat steeds goedkoper en efficienter, wat op de lange termijn goed is voor het milieu. Dit item van IBM geeft een enorm leuk inkijkje in bovenstaande uitdagingen.