Ronny Lam

about://tech

Rigoureuse Schoonmaak

Vandaag heb ik een rigoureus besluit genomen. In een poging Twitter weer leuk te vinden heb ik 90% van de mensen die ik volgde ontvolgd. In de afgelopen weken ben ik zelf 6 weken aan het stoeien geweest met een longontsteking. Mijn dochter is er nog steeds mee aan het stoeien. In die periode heb ik de twitter app regelmatig bekeken en begon ineens te begrijpen dat er mensen zijn die een hekel hebben aan Twitter.

Die mensen die er een hekel aan hebben, hebben het vaak nooit geprobeerd. Velen hebben het idee dat er op Twitter alleen maar onzin gekraaid wordt en dat er vanaf de meest vreemde plekken getwitterd wordt. Nu kan het natuurlijk aan mijn selectie liggen van de mensen die ik volgde, maar ik begon de afgelopen weken dat idee ook wel een beetje te krijgen. Op een gegeven ogenblik was ik meer aan het filteren dan aan het lezen. En gezien de conditie waarin ik verkeerde spoorde dat niet aan om het medium nog leuk te vinden.

Recent is er een netwerk opgestaan dat gebouwd is op de aanname dat mensen maar een maximum aantal stabiele sociale relaties kunnen hebben. Dit op Dunbar’s number gebaseerde netwerk heet Path en begint in populariteit toe te nemen. In Path kan je netwerk maximaal uit 50 mensen bestaan. De bedoeling is dat dit de kwaliteit van de relaties ten goede komt

Ik heb de afgelopen tijd de “delete account”-knop regelmatig onder mijn muis gehad, maar kon het door de vele voordelen van Twitter niet over mijn hart verkrijgen. Geinspireerd door Path ben ik er op gekomen om in mijn eigen Twitter netwerk maximaal 100 mensen te volgen. Het geeft mij de kans om bijna iedere tweet te lezen zonder enorm te hoeven filteren. Het geeft me ook de kans om kwalitatief aan duurzame relaties te werken. Want daar zijn sociale netwerken volgens mij toch voor bedoelt.

Ik weet het, iedereen gebruikt Twitter op zijn eigen manier. Ik voorlopig op deze. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik vandaag bijna 600 mensen ontvolgd. Dit is niets persoonlijks en het kan zijn dat ik er een paar teveel ontvolgd heb. Als je daarbij zit en je vindt dat ik je onterecht ontvolgd heb, laat het me dan weten. Binnen de door mijzelf gestelde 100 kan ik je altijd weer gaan volgen.

Na een paar uur op deze manier gewerkt te hebben merk ik al dat het een goede stap geweest is. Ik lees weer helemaal mee op Twitter!

whale