Ronny Lam

about://tech

MacBook

macbook

Ik krijg wel eens te horen dat ik een gadgetfreak ben. En ik doe niet mijn best om dat te ontkennen noch bevestigen. Ik kan dat namelijk heel moeilijk over mezelf zeggen. Ieder moet daar maar zijn eigen oordeel in vormen. Het is inderdaad zo dat ik spullen gebruik die het leven en het werk enorm veraangenamen, integreren misschien wel. Maar ik ben zuinig op mijn spullen en doe er daarom altijd lang mee. Zo heb ik bijna 5 jaar een tablet-pc gebruikt. Die weerhield mij ervan om een iPad te kopen. Ik had namelijk al zo’n ding en daarnaast heb ik een iPad mini (update: toen noemde ik mijn iPhone zo).

Maar na 5 jaar trouwe dienst begon het ding me aan de ene kant wat te irriteren waar het gaat om snelheid. Aan de andere kant begon de form-factor of eigenlijk meer de interface me te irriteren. Een tablet uit die tijd was eigenlijk gewoon een scherm met een Wacom erop gelegd. Die moest je dan ook altijd met een pennetje bedienen. En omdat ik niet zo’n vlees noch vis machine wilde met zo’n draaibaar scherm heb ik gekozen voor een los toetsenbord. Maar het afgelopen jaar ben ik toch heel wat aan het typen geweest. En om dat te doen ging ik dan meestal toch achter een vaste computer zitten. Voornamelijk omdat een tablet gewoon geen laptop is.

Kiezen voor een iPad was geen optie. De vorm-factor kende ik al en die paar keer dat ik er een geleend heb vond ik het alleen maar een grote iPhone. Ik heb daarom gekozen voor een MacBook. Een serieuze laptop met toetsenbord uit degelijke hardware. Mac OS X is een heerlijk besturingssysteem waar ik de afgelopen jaren al graag op werk. Ik had er alleen nog geen laptop van, omdat ik zuinig ben. Maar nu ik er dan eindelijk een heb realiseer ik me dat ik dat eigenlijk eerder had moeten doen.

We zijn onafscheidelijk en ik merk nu al dat dit mijn productiviteit enorm gaat helpen. Over het apparaat zelf en hoe ik tot de keuze gekomen ben zal ik apart een keer schrijven, maar ik zal vast verklappen dat ik me tijdens het kopen net een vrouw voelde.