Ronny Lam

about://tech

Resultaat Van Rigoureuse Schoonmaak

Twee weken geleden heb ik een rigoureuse schoonmaak actie gehouden onder de mensen die ik volg op Twitter. Ik ben teruggegaan van 650 mensen naar 65. Hiermee wilde ik de kwaliteit van mijn Timeline verbeteren in de hoop Twitter weer meer te gaan gebruiken en het weer leuk te gaan vinden.

balloons

Dat is gelukt!

Onder de 585 mensen die ik ontvolgd heb zullen er zeker mensen bij zitten die niet bijgedragen hebben aan het vervuilen van mijn Timeline. Bij die mensen kom ik vanzelf weer terug. Ik zit nu alweer op 75 mensen die ik volg. Maar het resultaat is geweldig. Ik kijk weer regelmatig op Twitter en heb ook weer conversaties die ik een tijd niet heb gehad. Kon dat dan niet kun je je afvragen? Jawel, maar zoals ik al schreef was ik meer bezig met het filteren van mijn mijn Timeline dan met het lezen ervan. En omdat voor mij de conversatie belangrijker is dan het zenden alleen vind ik het fijn om bijna alle berichten te lezen. Ik heb dat geprobeerd met een list van mensen die ik in ieder geval wil lezen, maar dat was dan toch twee klikken verder. En dan moest ik toch eerst langs mijn Timeline. Daarbij is een list in de clients die ik gebruik niet snel en handig, want het is gebaseerd op een search. Dus naast de extra muisklikken kost het ook nog eens extra tijd.

Twitter is dus weer leuk! En ik ben echt niet beperkt tot de mensen die ik volg. Maar de mensen die ik nu volg die volg ik heel bewust. Die volg ik omdat ze leuk, aardig of interessant zijn. En juist omdat ik die selectie goed heb gemaakt krijg ik retweets van soms heel andere mensen te zien die helemaal passen in mijn selectie. Ik heb voor het gemak een maximum van 100 gesteld. En ik geloof ook wel dat een redelijk getal is. Wil ik meer mensen volgen dan zullen er anderen moeten afvallen. En op die manier blijft de kwaliteit, als je daarvan kunt spreken, hoog en blijft Twitter voor mij leuk, geweldig zelfs!