Ronny Lam

about://tech

Twitter Tsunami

Gisteren werd Japan opgeschrikt door een enorme aardbeving van 8.9 op de schaal van Richter. Japan ligt bovenop een breuklijn waar 2 aardplaten tegen elkaar lopen te schuren. Een kleine opschudding zijn ze dus wel gewend. Gisteren ontstond er 130 kilometer uit de kust echter een zodanige verschuiving 24 kilometer onder de zeespiegel dat deze een Tsunami veroorzaakte. Met golven van 10 meter hoog die Japan binnen enkele minuten bereikten had dit een enorme ramp tot gevolg.

Deze Tsunami raasde niet alleen over de oceaan. Google Realtime liet ook een Tsunami zien. Deze werd voornamelijk verookrzaakt door Twitter. Onderstaande grafiek waarin op het woord “Tsunami” gezocht is laat duidelijk zien wanneer de ramp begon, een Tsunami op zichzelf. Er is ook duidelijk een tweede golf zichtbaar. Die is niet gekoppeld aan een tweede golf uit de oceaan, maar toe te rekenen aan het ontwaken van de USA.

Tsunami in Japan op Twitter via Google Realtime