Ronny Lam

about://tech

Update Hardloop Ongeval

Het is nu ruim 6 weken na mijn frontale aanrijding met een fietser tijdens het hardlopen. Een kleine samenvatting van de gevolgen.

Ik heb ongeveer 2 weken last gehad van afwisselend een licht hoofd en hoofdpijn achtige verschijnselen. Verder leek het er de eerste dagen op dat het met de blauwe plekken wel meeviel, maar blijkbaar zat de schade erg diep want een halve week later waren de binnenkanten van mijn benen helemaal blauw. Ik had ook nog eens een blauw oog en blauwe ellebogen van de landing.

Maar wat niet blauw is geworden heb ik het meeste en langste last van gehad: het stuur in mijn ribbenkast. De linker zwevende ribben vielen net als de rest in het begin wel mee, maar begonnen na een paar dagen serieus op te spelen. Slapen was zonder pijnstillers niet mogelijk en liggen op die ribben al helemaal niet. Ik heb 4 weken na het ongeval niet kunnen/willen sporten, maar ben nu dus alweer 2 weken rustig bezig. 6 weken na het ongeval kan ik eindelijk weer op mijn ribben slapen en kan ik eigenlijk zeggen dat ik helemaal hersteld ben.

Nu weer volop in de training en de door inactiviteit opgespaarde kilo’s er weer vanaf krijgen. Maar eenmaal terug op het schema kost dat geen moeite meer. Overigens klinkt het wellicht allemaal erger dan het is. Ik heb enorm geluk gehad, want dit had allemaal veel ernstiger kunnen aflopen.